ZAVŘÍT MENUHOMEPRODUKTPODPORABLOGKONTAKTPŘIHLÁSIT SE
ENGLISH
Bezpečnost vždy na prvním místě

Zprávy z uplynulého měsíce o požáru domácnosti způsobeném bateriemi modulárního úložiště nepatří zrovna mezi ta příjemná čtení a rodině, která si prošla takovou bolestnou zkušeností, posíláme alespoň virtuálně hodně energie. Jedná se však také o příležitost pro rekapitulaci konkrétních vlastností a opatření vedoucích k bezpečnému provozu domácnosti, které využívají naše systémy BATTERY BOX. A to včetně toho, co pro větší bezpečnost vašeho domova můžete dělat vy.

Vývojový tým našich systémů BATTERY BOX vždy zásadně trval na tom, aby zařízení umělo sledovat mnohem rozsáhlejší objem dat, než tomu bývá u jiných produktů. Důvod byl velmi prostý - čím více údajů o chodu systému získáváte, tím bezpečnější je jeho provoz a efektivnější zásahy v případě, kdy se objeví v domácnosti nějaký problém. V takové chvíli nastupuje do popředí servisní portál a jeho funkce. Všechna naše zařízení proto odesílají podrobná data nejen o chování měniče, ale také o bateriích a vašem elektroměrovém rozváděči. Upozornění na vybrané stavy systému pak dostáváte formou Alarmů na domovskou obrazovku systému nebo jako upozornění v online aplikaci ČEZ BATTERY BOX.  

Jedním z kritických momentů, kdy může dojít k nevratnému poškození baterií, kromě překračování provozní teploty (např. při špatně odvětrávaných prostorách, kde je zařízení instalováno), je nevyrovnané napětí v jednotlivých článcích systému. Naše zařízení BATTERY BOX pro tyto případy disponují funkcí tzv. balancování, která napětí bateriových článků vyrovnává (platí pro FW 42). 

Pokud standardně chod svého zařízení nekontrolujete, doporučujeme to ihned změnit a věnovat průběžně chvilku nejen pročtení alarmových hlášení, pokud taková jsou, ale také vizuální kontrole zařízení a pravidelně pak statistikám provozu. Pokud byste nalezli cokoliv podezřelého i přesto, že se systém navenek chová standardně, kontaktujte nás prostřednictvím záložky Podpora v online aplikaci ČEZ BATTERY BOX.

Aby vaše zařízení sloužilo co nejdéle, vybrali jsme pro vás šest základních kroků vedoucích k lepší bezpečnosti vaší domácnosti. 

6 ZÁSAD BEZPEČNÉHO DOMOVA S HYBRIDNÍM ÚLOŽIŠTĚM BATTERY BOX*                                                                                                

  1. Mějte svůj BATTERY BOX nepřetržitě připojen k internetu a kontrolujte pravidelně stav zařízení vizuálně i ve statistikách provozu. 
  2. Nezapomeňte povolit aplikaci ČEZ BATTERY BOX (nebo i ČEZ QUEEN Battery Box, pokud vlastníte zařízení BATTERY BOX Queen) možnost posílat notifikace. 
  3. Místnost nebo prostor, kde je váš BATTERY BOX instalován, mějte dobře odvětrávané dle podmínek stanovených v manuálu zařízení. 
  4. Pokud vaše zařízení z řady HOME dosud nemá firmware s počátečním dvojčíslím 42, tedy s funkcí balancování baterií, kontaktujte nás, nahrajeme vám bezplatně poslední verzi. 
  5. Nikdy do zařízení BATTERY BOX neinstalujte žádné nové příslušenství svépomocně (zejména pak nedoplňujte bez certifikované osoby nové baterie), ztráta záruky pak nemusí být jedinou nepříjemností, která vás po takovém zásahu potká (viz aktuální reklamační podmínky výrobce v manuálech řada HOME a řada QUEEN). 
  6. Nepodceňujte servisní prohlídky svého BATTERY BOXU - více o jejich průběhu jsme psali ZDE. 

*Tyto zásady nejsou jediné žádoucí pro bezpečný chod domácnosti s instalovaným hybridním systémem BATTERY BOX - každý uživatel je povinen užívat zařízení BATTERY BOX zcela v souladu se všemi upozorněními a podmínkami uvedenými v uživatelské příručce daného produktu. Aktuální verzi uživatelské příručky najdete vždy na našich stránkách u konkrétního produktu nebo v aplikaci ČEZ BATTERY BOX