ZAVŘÍT MENUHOMEPRODUKTPODPORABLOGKONTAKTPŘIHLÁSIT SE
ENGLISH
Časté dotazy - Jak na servis?

Lavinově se množící počty dotazů na téma možných preventivních servisních prohlídek hybridních systémů BATTERY BOX jasně potvrzují, že vám pravidelná péče o tyto chytré boxy není lhostejná, a to nás neskutečně těší! Pro ty z vás, kteří o pravidelné kontrole vašeho zařízení teprve uvažujete nebo vás možná zatím nenapadla, přinášíme krátký souhrn, co všechno takový zásah obnáší.

Pravidelnou kontrolu doporučujeme provádět optimálně jednou ročně. Byť vždy záleží na konkrétních podmínkách umístění zařízení a míře okolního provozu, dochází během tohoto období k výkyvům teplot a prachovému spadu. Prvním úkonem je proto kompletní vyčištění vnitřních prostor boxu od prachových částic a dalších nečistot, včetně kontroly a dotažení všech spojů.
 
Nedílnou součástí je pak pečlivá kontrola stavu veškerého fyzického vybavení včetně samotného měniče (nikdy nepodceňujte přetěžování měniče, při vysokých hodnotách přetížení může dojít k jeho poškození nebo úplnému zničení). Práce na AC straně zahrnují měření impedance a prověření izolačních stavů vodičů a kabelů, stejně tak izolační stav přeměříme i na DC straně. Je to k neuvěření, ale hlodavcům vodiče obzvláště chutnají. 
 
Pokud je vše v pořádku, v rámci dalšího servisního úkonu nahrajeme nejaktuálnější verzi firmwaru pro měnič. Zkrátka nepřijdou ani baterie, které získají nový firmware battery management systému. V případě vašeho souhlasu zaktualizujeme také celkový řídící software zařízení. Váš souhlas potřebujeme, nakolik je tato úprava nevratná a může ovlivnit dosavadní podobu uživatelských funkcí, jak jste na ně zvyklí. Ze stejného důvodu můžete přehrání řídícího softwaru také odmítnout (řídící software systému lze ktualizovat i samostatně online mimo servisní prohlídku na základě vaší žádosti).
 
Podobně jako je tomu například u pravidelných kontrol komínů či kotlů, je po našem servisním zásahu také BATTERY BOX perfektně připraven na dalších 12 měsíců provozu. Nezapomínejme, že se jedná v podstatě o miniaturizované řídící centrum malé elektrárny, a to si jistě zaslouží vaši pozornost.
 
Pokud se pro preventivní servisní úkon rozhodnete, pošlete nám požadavek prostřednictvím záložky Podpora ve vaší ČEZ BATTERY BOX aplikaci (záložka je dostupná ve verzi pro tablety nebo při přihlášení přes prohlížeč - více jsme o tom psali ZDE), kolegové vám sdělí veškeré informace a v případě potvrzení zájmu domluví termín návštěvy.
 
Jaké úkony zahrnuje roční servisní prohlídka?
- vyčištění vnitřních částí battery boxu 
- dotažení všech spojů
- měření impedance na AC straně
- měření izolačních stavů vodičů a kabelů na AC straně
- měření izolačních stavů na DC straně
- instalaci poslední verze řídícího SW
- přehrání firmware baterií
- přehrání firmware měniče
-vystavení protokolů o provedené servisní prohlídce