ZAVŘÍT MENUHOMEPRODUKTPODPORABLOGKONTAKTPŘIHLÁSIT SE
ENGLISH
Novinka BATTERY BOX QUEEN oficiálně představena

Uplynulý den nám přinesl milou povinnost představit médiím se společností ČEZ Prodej, naším výhradním distributorem pro Českou republiku, aktuální rozšíření portfolia našich inteligentních hybridních systémů. Avizovaná novinka nese název BATTERY BOX 3F QUEEN a kromě výjimečného vybavení dává do pozornosti také pro český trh ojedinělou službu servisního portálu, jehož hlavním cílem je maximální zefektivnění následné péče o instalovaná zařízení.

Jak odhalilo uplynulé období, boom na trhu s fotovoltaickými systémy přinesl také řadu problémů v podobě nespolehlivých dodavatelů, díky kterým se proces pořízení takového vybavení stal pro mnohé noční můrou. Jsme proto velmi rádi, že rozhodnutí spolupracovat v rámci distribuce se silným partnerem, jakým společnost ČEZ Prodej je, přináší v tomto směru uživatelům ovoce a cesta za zkvalitňováním zákaznické péče je klíčová.  

„Jedním z důsledků energetické krize byl enormní nárůst zájmu o fotovoltaiky ze strany domácností. Obrovská poptávka bohužel přilákala na trh nové dodavatele bez jakýchkoliv zkušeností a tisíce lidí tak stále marně čekají na své fotovoltaické elektrárny. Zákazníci tak začínají být opatrní a chtějí větší záruky, například si dávají pozor na placení vysokých záloh předem. Chceme jim tak vyjít vstříc a při podpisu smlouvy budeme vyžadovat pouze 10procentní platby. Rádi bychom pomohli narušenou důvěru lidí ve fotovoltaiku obnovit,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec. 

Za prvních pět měsíců letošního roku ČEZ Prodej provedl 2 100 instalací, což je oproti stejnému období v loňském roce cca o 50 % více a přichází proto s řadou novinek. Zájemci o elektrárny včetně našeho hybridního systému nyní při podpisu smlouvy skládají jen 10% zálohu (standard trhu je 40-50 %) a další platby následují až poté, co společnost zajistí připojení do distribuční sítě a stanoví termín montáže. 

Proces instalace ČEZ Prodej nyní navíc zrychluje. Ve většině případů ji zvládá do čtyř měsíců. Napomáhá tomu digitalizace procesu přípravy nabídky, která je díky nové aplikaci rychlejší a efektivnější. Zákazníkům také ČEZ Prodej garantuje získání vládní dotace ve výši uvedené ve smlouvě.  

Nový hybridní systém BATTERY BOX Queen, doplňující tyto novinky, pak ztělesňuje veškeré významné poznatky, získané z provozu téměř 7000 kusů zařízení instalovaných v České republice i ve světě.  

Novou generaci bateriového systému již nelze vnímat jako pouhý produkt, zákazníkovi s ním přinášíme ucelenou službu. Nové řešení má za cíl co nejvíce zefektivnit a rozvinout mimo jiné i systém péče o zákazníka, který vnímáme v následujícím období jako zcela klíčový – bateriový systém Queen je tak plně kompatibilní s nepřetržitě monitorujícím servisním portálem, který výrazně usnadňuje a zrychluje případnou diagnostiku zařízení a lépe pomáhá vyhodnotit a pokrýt potřeby zákazníků v rámci servisu či rozšiřování systému. Chytré úložiště je vhodné i pro rodinné domy s komplikovanějšími typy střech, díky pasivnímu chlazení má velmi tichý provoz a je připraveno k užití více druhů měničů s různými výkony. Také jsme si dali velmi záležet na jeho elegantním designu. Ovládá se prostřednictvím on-line aplikace pro domovskou obrazovku a nabízí čtyři různé pracovní režimy podle toho, jak domácnost řeší svou energetickou soběstačnost v případě výpadku distribuční sítě,“ uvádí na dané téma náš spolumajitel Martin Kuba. 

K dalším technickým detailům je potřeba uvést, že minimální kapacita jednoho zařízení v případě užití 10kW měniče je 9,6 kWh, s možností rozšíření až na 26,4 kW. Do budoucna systém počítá s možností zapojení více než dvou stringů fotovoltaických panelů. Zařízení je navíc vybaveno veškerými dostupnými bezpečnostními prvky dle platných norem ČSN EN.  

BATTERY BOX Queen svá real-time data o provozu zařízení zprostředkovává uživateli prostřednictvím nezávislé aplikace pro zobrazení domovské obrazovky s názvem ČEZ QUEEN Battery Box. Velkou výhodou je měření dat zálohy i nezálohy (záloha představuje tu část zátěže domácnosti, která je v případě výpadku distribuční sítě zásobována energií z baterií), a to jednotlivě po fázích, což pomáhá při identifikaci případného přetížení na konkrétní fázi. Díky nové konstrukci se také ještě více zkrátila doba potřebná pro instalaci. Queen nabízí majitelům propracovaný systém alarmů, řízení odstávek distribuční sítě a umožňuje uživatelsky kontrolovat povolení či zamezení přetoků. Zařízení lze rozšířit o bezdrátový modul TUV a disponuje komunikačním protokolem k plnohodnotnému propojení se systémy inteligentních domácností Loxone, což dále rozšiřuje možnosti pro chytré řízení regulovatelných spotřebičů.  

Jedním z dalších cílů, na které se zaměřujeme, je blížící se možnost sdílení vyrobené energie v komunitách. Nové hybridní úložiště je proto připraveno i pro budoucí zapojení do nadřazených systémů sdílené energie. Samozřejmostí pak zůstává online aplikace ČEZ BATTERY BOX pro vzdálené řízení a komunikaci se servisním portálem. 

BATTERY BOX Queen díky svým specifickým vlastnostem existující portfolio vhodně doplňuje. Základní technický rozdíl mezi Queen a modelovou řadou Home se týká typu použitých měničů i baterií, čímž každou z nich určuji k rozdílným prioritám použití.  

Systém Queen využívá pasivně chlazený invertor s maximálním zatížením 3 kW na fázi u 10 kW měniče, je tedy méně hlučný a generuje při vyrovnané zátěži nižší spotřebu. Vybaven je sadou vysokonapěťových baterií s max. kapacitou 12 kWh v jednom zařízení. Jelikož má nižší startovací napětí FVE, je vhodný i pro menší nebo komplikovanější typy střech. Systém Queen má za cíl pomoci uživatelům využít maximum vyrobené energie přímo v domácnosti bez nutnosti pouštět přetoky do sítě.  

Zařízení HOME Premium obsahuje aktivně chlazené měniče umožňující po určitou dobu vyšší zatížení a naopak využívá baterie nízkonapěťové s max. kapacitou 14,4 kWh v jednom zařízení. Ovládá se prostřednictvím LCD displeje na zařízení. Nově u Home připravujeme také možnost dopojení větrných elektráren, což vysokonapěťové systémy neumožňují.    

         

        Zákazníci, kteří uvažují o pořízení fotovoltaické elektrárny s chytrým hybridním systémem BATTERY BOX,         se při výběru dodavatele mohou řídit desaterem, které ČEZ vydal v reakci na současné dění na trhu, kdy           někteří dodavatelé nedostávají svým závazkům.  

         1. Prověřená historie dodavatele  

         2. Reference zákazníků  

         3. Transparentní náklady 

         4. Dostatek času na pročtení smlouvy 

         5. Přiměřené zálohy 

         6. Realistická návratnost  

         7. Osobní návštěva na místě 

         8. Kompletní balíček technologií 

         9. Individuální nabídka na míru potřeb  

        10. Zajištění kompletní administrativy 

 

       

 

 

Nebojte se na detaily ptát svého obchodního zástupce. Stejně tak zkuste u poptávky zvážit kromě vašich aktuálních potřeb energetického chodu domácnosti i ty budoucí. Plánujete výhledově nákup elektromobilu nebo změnu typu vytápění či jinou zásadní proměnu týkající se spotřeby elektrické energie ve vaší domácnosti? I to jsou nesmírně důležité informace pro správný výběr nejvhodnějšího modelu a kapacity bateriového systému tak, aby byly po dlouhou dobu plnohodnotnou zárukou spokojenosti s energetickým chodem vaší domácnosti. Proto o nich nezapomeňte svého obchodníka informovat.