ZAVŘÍT MENUHOMEPRODUKTPODPORABLOGKONTAKTPŘIHLÁSIT SE
ENGLISH
Zvažte přechod vašeho battery boxu do zimního režimu

Zimní období znamená výrazně nižší výrobu FVE, přinášíme proto několik možností, jak na tento fakt připravit váš systém.

 

Zima se nám ukázala o něco dříve, než je zvykem, ale přesto nás jistě ještě čeká několik vydatných slunečních dnů. Obecně však platí, že období od listopadu do března se vyznačuje v našich podmínkách nízkou hladinou slunečního svitu a vaše fotovoltaická elektrárna s nejvyšší pravděpodobností nevyrobí dostatek energie ani pro pokrytí zálohované zátěže a vlastní potřebu. Rádi bychom vám proto ukázali, jaké existují možnosti nastavení vašeho battery boxu na zimní režim.

 

NASTAVENÍ ZIMNÍHO REŽIMU PRO MODELOVOU ŘADU 3F HOME

(CBB 3F Home, Home +, Premium)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majitelům zmíněných zařízení se k přechodu zařízení do zimního režimu nabízí více možností – prioritou může být energetická bezpečnost domácnosti nebo utlumení spotřeby samotného systému v období, kdy FVE nevyrábí dostatečně. Jedním z nabízených řešení je volba vhodného pracovního režimu, dalším odstavení zařízení po dobu nezbytně nutnou s měničem ve stand-by režimu či zcela kompletní odstavení zařízení ze systému. V prvních dvou případech je nutné, aby byl systém vybaven řídícím softwarem ve verzi 42.

1. Změna volby provozu na HOME GRID IV UPS

V této verzi zimního režimu je systém CES BATTERY BOX stále aktivní a z pohledu dostupnosti všech funkcí není nijak omezen. Toto řešení vám umožňuje mít NEUSTÁLE plně dobitou baterii pro případný výpadek distribuční sítě. Pokud FVE neprodukuje dostatek energie, je spotřeba systému uspokojována z distribuční sítě, pokud není dostatek FVE energie.

2. Odstavení systému na zimní provoz s měničem v režimu stand-by

Možnost druhá nabízí řešení pro částečné utlumení spotřeby samotného systému pro období s očekávaným nízkým výkonem vaší fotovoltaické elektrárny. Dochází k odstavení zařízení CES BATTERY BOX mimo provoz tak, že není dostupná žádná z funkcí systému – měnič zůstává v režimu stand-by. V tomto stavu má systém spotřebu do 35 W, jež je uspokojována z distribuční sítě.

3. Kompletní odstavení systému CES BATTERY BOX včetně vypnutí měniče

V této variantě je systém zcela vypnut a má nulovou spotřebu. Vyžaduje však předem objednaný zásah certifikovaného technika.

Detailní popis všech možností přípravy produktu z modelové řady 3F na zimní období včetně detailního návodu nalezneze v kapitole PODPORA (ZDE).

 

NASTAVENÍ ZIMNÍHO REŽIMU PRO MODELOVOU ŘADU 1F

(CBB 1F Easy)

 

 

 

 

 

 

 

Pokud se v případě jednofázového systému CBB 1F EASY rozhodnete pro nastavení zimního provozu zařízení, nabízí se uživatelům dvě řešení: 

1. Přechod CBB 1F Easy do zimního režimu

Baterie se budou udržovat na 100 % do doby, než tento režim deaktivujete nebo přestane být dostupná distribuční síť. Energií z FVE bude systém uspokojovat zátěž objektu. Pokud vznikne přebytek (což je ale v daném období velmi ojedinělé), je odesílán do distribuční sítě (pouze za předpokladu, že máte povolené přetoky).

2. Kompletní odstavení systému CES BATTERY BOX včetně vypnutí měniče 

V této variantě je systém zcela vypnut a má nulovou spotřebu. Vyžaduje však předem objednaný zásah certifikovaného technika.

Detailní popis obou možností přípravy produktu CBB 1F EASY na zimní období nalezneze v kapitole PODPORA (ZDE).